OVER

Bemiddelen en mensen verbinden vormen de rode draad in het werkzame bestaan van Carst Joustra.

Na zijn studie rechten in Groningen en Wenen (Oostenrijk) ging Carst aan de slag bij een NGO in het door oorlogsgeweld gehavende Vukovar (Kroatië). Tussen 1999 en 2007 raakte Carst als (proces)advocaat bij Kennedy Van der Laan bij de sectie Onroerend Goed bedreven in het vinden van duurzame oplossingen bij samenwerkingsgeschillen waarbij procederen geen goede optie was. Ook intern, als voorzitter van de Ondernemingsraad, was vaardig onderhandelen met oog voor gezamenlijke belangen cruciaal. Carst adviseerde geregeld bij samenwerkingsproblemen rondom bouwprojecten, publiek-private samenwerkingen (stedelijke vernieuwing) of binnen VvE’s.

Van 2007 tot 2017 heeft Carst als adjunct-directeur Adessium Foundation (www.adessium.org), een goede doelen organisatie (strategic grant making) bij een family office, mee vorm gegeven. Dit heeft geresulteerd in een professionele organisatie met een bijzondere, grote portfolio van (internationale) samenwerkingsverbanden rondom belangrijke maatschappelijke thema’s. De kern van het werk bestond uit het opbouwen en onderhouden van een netwerk van diverse goede doelen organisaties om met behulp van die partijen maatschappelijke impact te bereiken.

Sinds 2014 zet Carst zijn kennis en kunde op het gebied van good governance in als toezichthouder van Stichting Impuls (www.impuls.nl). Impuls zorgt voor opvang en ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar op basis van gelijke kansen voor iedereen.

Carst is bestuurslid (penningmeester) van de specialisatie Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN, www.arbeidsmediation.nu) en verder (o.m.) lid van de specialisatie Vereniging Corporate&Commercial Mediation (www.platformbusinessmediation.nl en van VTOI-NVTK, de vereniging toezichthouders in onderwijs en kinderopvang. Carst schrijft regelmatig over onderhandelen en mediation, onder meer op het platform voor juristen Mr-online (www.mr-online.nl).

Carst ondersteunt professionele partijen door middel van procesbegeleiding, bemiddeling en advies over conflicthantering. Hij is als MfN-registermediator aangesloten bij de Rechtbank Amsterdam en bij de Rechtbank Midden-Nederland. Sinds 2018 is Carst tevens als mediator verbonden aan Result Mediation (www.resultmediation.nl).

Carst is getrouwd met Inge, heeft twee dochters en een zoon en woont in Amsterdam.

Sluit Menu